sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Jokaiselle jotakin

Syyskuu on ollut ihanaa ompelun aikaa. Olen saanut valmiiksi peräti 4 ompelusta, tai oikeastaan viisi, sillä toki vauvan tumput ovat ompelus siinä missä isommatkin jutut. :) Edellisessä postauksessa oli siis body ja tumput ystäväni vauvalle. Niitä on käytetty - ainakin kuvauksen verran, sillä FB:ssä näin kuvan vauvasta minun tekemä body päällä. Tässä esittelen muut syyskuun ompelut, jotka tein perheelleni. Jokaiselle jotain siis. 

Toisena valmistui pipo rakkaalleni hänen toiveestaan. Poikamme kutsuu pipoa tonttupipoksi :)
Kaava: Baggy Look (?) Ottobre 4/2012
Koko: Kaavaa suurennettu ja pidennetty.

Pipo tehty kaksinkertaisesta trikoosta toisin kuin ohjeessa, niin sitä voi käyttää kumminkin päin. Applikoinnin jätin pois, mutta mies tahtoisi jonkun kuvan niin että se sitten näkyis kummassakin pipossa.

 Kaksivuotias ei suostunut esittelemään paitaansa, joten harjoittelin Gimp-kuvankäsittelyohjelman käyttöä.
Kaava: Little Lamb, OB 4/2012
Koko: 104

Kaavassa oli tarkoitus vain huolitella hihat, mutta minä lisäsin vähän pituutta ja tein sellaset Me&i-paidoista tutut käännösvarat. Harmikseni en ompeluvaiheessa mitannut hihoja, koska niissä ei kyllä nyt ole yhtään käännettävää. Saatan purkaa ompeleet ja pidentää hihan. Riippuu fiiliksestä ja onko paita kutistunut entisestään pesussa. (Kutistan kyllä kankaat ennen ompelua.)

Pikkuneiti esitteli mekkonsa näin:


 Kaava: Home Sweet home, OB 1/2012
Koko: 80 (muistaakseni...)
Kaavassa oli keskietusauma, mutta leikkasin yhtenä kappaleena. Vuoritin vanhalla valkoisella lakanalla kun muutakaan sopivaa ei ollut. Kanttinauhasta kiitokset Päkäpäälle. Jätin aplikoinnit suosiolla pois, koska tuo kangas ei niitä kaivannut.
Tämä on kuulemma samanlainen essumekko kuin minulla oli pienenä. :)

Löysin muuten mekkokankaan Tilkku-Puodista, kun sinne suuntasin extempore. Huippua oli, että auton sai liikkeen viereen ja lapsille oli leluja, niin äitee sai rauhassa katsella ympärilleen. Löysin tyttöselle takkikankaankin sieltä, joten nyt arvon minkäkokoisena alan sellaista tekemään - siis sitten kun olen tehnyt hupparin pojalle ja jumpsuitin tytölle ja ja ja.... :D

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos pau! Ihastuin itsekin tuohon essumekkoon. Täytyy vielä ostaa siihen sopivat napit ja tyttö saa käyttää sitä enemmän sitten kun kasvaa hieman tai ei konttaa niin paljon. Tuo nimittäin jää ikävästi polvien alle ja tekee konttaamisesta hankalaa.

      Poista

Kovasti ilahdun, jos jätät käynnistäsi sanasen :)