keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Laneilla aikaan saatua

Vietin viikonloppuna vuorokauden erossa perheestäni vain ollakseni yli 20 naisen seurassa ompelemassa :D Tavoitteenani oli tehdä pojalle huppari (check!) ja tytölle body (check!) sekä tutustua ompelukoneeni toimintoihin paremmin. Varauduin toki lähes koko kangaskaappini sisällöllä, koska ikinä ei voi tietää millainen inspiraatio iskee seuraavaksi! 

Ensimmäiseksi tyttären body - jota mies kutsui yöppäriksi (koska norsut nukkuvat siinä!). Ihan päivävaatteeksi sen kyllä tein. Yöllä ompelu ei ole mun juttu. Vaikka nappilistaa tehdessäni katsoin jälleen Lillaphantin nappilistaohjetta tarkasti, onnistuin ompelemaan listan väärin. Niinpä aamulla uusin silmin ja kirkkaammilla ajatuksilla korjasin yölliset mokat ja sain kuin sainkin bodyn valmiiksi. Kiitokset Tanjalle nepparivaihtareista. Pienemmät nepparit sopivat hyvin tähän bodyyn. Niitä pitää hankkia lisää!



Kaava: Bert-nappilistabody, Ottobre 1/2012

Koko: 80


Poika esitteli hupparinsa näin:
Kaavan lähtökohtana Funny Fox-huppari, Ottobre 4/2012
Koko: 104
Kangas: Ruskea sydänauto velour (kaverilta ostettu, alunperin Ikasyr?) ja turkoosi trikoo sekä keltainen resori (EK), rengasvetoketju (Royal-kankaalta)


Takaa. Koko huppari huppua myöten on vuoritettu Eurokankaan palalaarista löytämälläni jämäkällä trikoolla.

Näin se avataan!

Taskuun mahtuu monta autoa!

Ohjeesta poiketen tein siis hupparin kokonaisuudessaan vuoritettuna. Sain sillä lisähaastetta ompeluun. Hifistelin myös hihojen resorien kiinnittämisellä, sillä sauma on vuoren ja päällikankaan välissä. Sain hihansuista todella siistit!

Taskut tein etukappaleen päälle kiinnittäen ne peitetikkikoneella ompelukurssilla. Sain vinkin, että tuollaiset taskut kannattaa kiinnittää etukappaleen taakse, jolloin moni virhe jää peittoon. Eli etukappaleeseen leikataan kaari taskun suuksi ja se huolitellaan resorilla. Etukappaleen taakse leikataan ja kiinnitetään haluamallaan ompeleella sopivan kokoinen kangaspala. Tätä kokeilen jossain toisessa ompeluksessa.

Olen hurjan tyytyväinen näihin vaatteisiin!

2 kommenttia:

  1. Ihana huppari! Mäkin tahdon tommoisen! Ja toi bodykin on ihan superkiva!

    VastaaPoista
  2. Lanit kuulostaa jännältä =) Vaatteet on ihania!

    VastaaPoista

Kovasti ilahdun, jos jätät käynnistäsi sanasen :)